Onderhoudsvrij en beter voor de omgeving

Al ons meubilair is gemaakt van  zgn. all weather marine grade recycled HDPE Polymeer, gemaakt door de marktleider Tangent. HDPE is  het materiaal waarvan bijv.  shampoo flessen en melkcontainers van gemaakt zijn.  Deze worden gezuiverd en vermalen tot korrels. Vervolgens wordt er pigment ( voor de kleur)  aan toegevoegd alsook een UV beschermer.   Dit mengsel wordt verhit en goed gemengd, waarna er planken van gemaakt worden die dan door-en-door gekleurd zijn. 

Het materiaal is niet poreus,  goed bestand tegen vocht, barst niet, wordt niet bros , droogt niet uit en is ongevoelig voor weersinvloeden i.t.t. bijv. meubels gemaakt van hout of houtcomposiet.  

Met de aanschaf van meubels van Canadian Chairs maakt u een veilige en verstandige keuze.  In tegenstelling tot andere plastic en polymeer producten is HDPE zeer omgevingsvriendelijk, het geeft nl. geen schadelijke gassen af.  Al onze meubels zijn ontworpen om goed bestand te zijn tegen alle weersinvloeden, strenge vorst, regen, wind, zon, etc.  waardoor ze jaren probleemloos gebruiksgemak geven.  Ook zijn de meubels uitstekend geschikt voor plaatsing naast een zwembad omdat het materiaal ongevoelig is voor chloor en zout.

Alle schroeven zijn van marine grade stainless steel (316),  dus optimaal bestand tegen weersinvloeden.

Het meubilair is in principe onderhoudsvrij, schoonmaken kan met bijv, water, groene zeep en een zachte borstel of spons. Wij raden af om een hoge druk reiniger te gebruiken omdat dan de vezel open kan trekken, waardoor "vachtvorming" ontstaat. Hierdoor zal vuil zich makkelijker hechten.

En mocht u op een zeker moment besluiten om ze te vervangen dan is het een geruststellende gedachte dat het materiaal gewoon weer gerecycled kan worden tot grondstof voor andere producten.

Op onderstaande afbeelding wordt duidelijk hoe het recycling proces werkt:

 

Je meubels reinigen:

Zelfs onze meubels kunnen soms wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Hieronder een aantal tips hoe dat te doen. Je kunt evt.  een licht bleekmengsel gebruiken om hardnekkige vlekken of vuilafzetting uit de wintermaanden te verwijderen.

  1. Maak een mengsel van mild afwasmiddel en warm water in een emmer.
  2. Gebruik een schone doek om het oppervlak van uw meubels af te vegen, en vuil te verwijderen.
  3. Gebruik een spons of zachte borstel om de meubels met het zeep mengsel schoon te maken wanneer het vuil wat hardnekkiger is.
  4. Voor extra reinigingskracht kun je een chloormengsel gebruiken door 1/4 bleekmiddel en 3/4 water te mengen.
  5. Breng het bleekmengsel op uw meubels aan met een schone doek of spons en laat het een paar minuten op het materiaal rusten (dit heeft geen invloed op de kleur).
  6. Verwijder het vuil en puin door het bleekmengsel met een zachte borstel te schrobben.
  7. Spoel grondig af om te voorkomen dat een bleekmengsel op het materiaal achterblijft.

Het gebruik van een hogedrukreiniger op volle kracht wordt sterk afgeraden. Dit heeft invloed op de gesloten structuur van het materiaal, waardoor vuil zich gemakkelijker aan het materiaal hecht.

Alle gebruikte schroeven hebben een hoge corrosieweerstand. Desalniettemin kan het op een bepaald punt in een zoute luchtomgeving enige tekenen van corrosie vertonen,  er ontstaat dan een licht goudbeige glans op de kop van de schroef. Hieronder volgen enkele tips om uw hardware er geweldig uit te laten zien:

  1. Meng mild schoonmaakmiddel en warm water in een emmer.
  2. Breng het zeepmengsel aan op hardware met een zachte borstel en schrob de corrosieve delen van de hardware.
  3. Grondig spoelen.

Als stoelen op een locatie met hoge concentraties zout water staan, b.v. aan de oceaan, raden we ten zeerste aan om de stoelen regelmatig met water schoon te maken om te voorkomen dat zout water aan het materiaal blijft kleven, wat mogelijk lichte roest op de schroeven kan veroorzaken.

 

 

© 2015 - 2024 canadianchairs, origineel Canadese en Amerikaanse tuinmeubelen van gerecycled kunststof | sitemap | rss