Onderhoudsvrij en beter voor de omgeving

Al ons meubilair is gemaakt van  zgn. all weather marine grade recycled HDPE Polymeer, het materiaal waarvan bijv.  shampoo flessen en melkcontainers van gemaakt zijn.  Deze worden gezuiverd en vermalen tot korrels. Vervolgens wordt er pigment ( voor de kleur)  aan toegevoegd alsook een UV beschermer.   Dit mengsel wordt verhit en goed gemengd, waarna er planken van gemaakt worden die dan door-en-door gekleurd zijn. 

Het materiaal is niet poreus,  goed bestand tegen vocht, barst niet, wordt niet bros , droogt niet uit en is ongevoelig voor weersinvloeden i.t.t. bijv. meubels gemaakt van hout of houtcomposiet.  

Met de aanschaf van meubels van Canadian Chairs maakt u een veilige en verstandige keuze.  In tegenstelling tot andere plastic en polymeer producten is HDPE zeer omgevingsvriendelijk, het geeft nl. geen schadelijke gassen af.  Al onze meubels zijn ontworpen om goed bestand te zijn tegen alle weersinvloeden, strenge vorst, regen, wind, zon, etc.  waardoor ze jaren probleemloos gebruiksgemak geven.  Ook zijn de meubels uitstekend geschikt voor plaatsing naast een zwembad omdat het materiaal ongevoelig is voor chloor en zout.

Het meubilair is in principe onderhoudsvrij, schoonmaken kan met bijv, water, groene zeep en een zachte borstel of spons. Wij raden af om een hoge druk reiniger te gebruiken omdat dan de vezel open kan trekken, waardoor "vachtvorming" ontstaat. Hierdoor zal vuil zich makkelijker hechten.

En mocht u op een zeker moment besluiten om ze te vervangen dan is het een geruststellende gedachte dat het materiaal gewoon weer gerecycled kan worden tot grondstof voor andere producten.

Op deze e afbeelding wordt duidelijk hoe het recycling proces werkt:

 

Je meubels reinigen:

Al onze meubels moeten soms worden schoongemaakt. Hieronder enkele tips:

  1. Maak een mengsel van milde zeep en warm water in een emmer.
  2. Gebruik een schone doek om de zeepoplossing op de oppervlakken van uw meubels af te vegen en vuil te verwijderen.
  3. Voor extra reinigingskracht, meng 1/3 bleekmiddel en 2/3 water.
  4. Breng de zeep of bleekoplossing op meubels aan met een schone doek en laat het een paar minuten zijn werk doen (dit heeft geen invloed op de kleur).
  5. Gebruik een zachte borstel om los vuil te schrobben dat vastzit in de oppervlaktegroeven van het materiaal.
  6. Spoel grondig na om te voorkomen dat er zeep- en bleekresten op het materiaal achterblijven.

Belangrijk: gebruik geen hogedrukreiniger. De sterke waterstraal beïnvloedt de gesloten structuur van het materiaal, waardoor vuil gemakkelijker aan het materiaal kan hechten.

Alle gebruikte schroeven hebben een hoge corrosieweerstand. Desalniettemin kan het op een bepaald punt in een zoute luchtomgeving enige tekenen van corrosie vertonen. Hieronder volgen enkele tips om uw hardware er geweldig uit te laten zien:

  1. Meng mild schoonmaakmiddel en warm water in een emmer.
  2. Breng het zeepmengsel aan op hardware met een zachte borstel en schrob de corrosieve delen van de hardware.
  3. Grondig spoelen.

Soms kunnen de omstandigheden aan de kust extreem zijn door een combinatie van zout water, wind, kou, enz. Als je extra bescherming wilt toepassen, kun je na het reinigen een retoucheerverf aanbrengen die overeenkomt met de kleur van je stoel (verkrijgbaar bij je lokale verfwinkel).

 

 

© 2015 - 2020 canadianchairs, origineel Canadese en Amerikaanse tuinmeubelen van gerecycled kunststof | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel