Om het wat makkelijker te maken, hebben we hieronder antwoord op de meest gestelde vragen. Mocht je hier niet vinden wat je zoekt, dan kun je uiteraard gewoon even een mail sturen of bellen.

Is het in deze tijd van COVID19 veilig om jullie showroom te bezoeken?

Onze showroom is totaal 120 m2 groot met voldoende ventilatie.  Bezoek gaat op afspraak waardoor u alleen in alle rust de collectie kunt bekijken, proberen en uitgebreid vragen kunt stellen. Tevens wordt na elk bezoek de gehele collectie gereinigd met alcohol. 

Waar zijn jullie meubels van gemaakt en hoe gaat dat?

Al onze meubels worden gemaakt van gerecycled plastic ( HDPE). Dit is het materiaal waar bijv. de 2 liter melktanks, wasmiddelflessen of wasverzachterflessen van gemaakt zijn, die je in de supermarkt koopt. Dit materiaal wordt gesorteerd, gescheiden op kleur, schoongemaakt en vermalen tot een granulaat. Vervolgens wordt aan het granulaat een kleurstof en UV bestendiger toegevoegd en alles goed door elkaar gemengd zodat een door-en-door gekleurde mix ontstaat. Daarna wordt deze mix verhit en geperst tot planken. Deze worden in de diverse maten en vormen gezaagd. De planken worden zorgvuldig geschuurd zodat de randen mooi afgewerkt zijn. Vervolgens worden via een mal op de juiste posities gaten geboord en de zitting en rugleuning gemonteerd.  Je kunt bij materiaal & reiniging meer informatie vinden.

Al de schroeven zijn van roestvast staal.

Hoe zijn de meubels verpakt?

Al onze meubels zitten verpakt in een stevige kartonnen doos.

Waar komen jullie meubels vandaan?

Onze gehele collectie bestaat uit meubels die vanuit Canada en Amerika  door ons rechtstreeks geimporteerd worden bij de leveranciers. We hebben dus enkel de originele versies en geen producten uit het verre Oosten. De reden hiervoor is dat we zeker willen zijn dat de materialen traceerbaar van gerecycled plastic zijn gemaakt. Bovendien is het natuurlijk veel mooier om de originelen te voeren!

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?

Zodra wij je bestelling ontvangen hebben, gaan we aan de slag. Je order wordt in het magazijn bij elkaar gezocht en doorgegeven aan Transmission. Zij pikken de order op en brengen hem naar je toe. Je krijgt via separate mail een Track & Trace code zodat je je bestelling kunt volgen. Normaalgesproken wordt je bestelling 2-3 dagen later bij je afgeleverd. 

Moet ik veel zelf monteren?

Al onze meubels zijn voor het grootste deel al voorgemonteerd. Zo zijn de rugleuning en zitting van de stoelen al volledig gemonteerd, want dat zijn erg veel latjes ( veel nauwkeurig werk) en moet zorgvuldig gebeuren zodat alles mooi recht en strak zit. De armleuningen en de voorpoten moet je zelf monteren. Dit is eenvoudig en vergt weinig technische kennis. Normaalgesproken zet je een stoel in ca. 10-20 min. in elkaar. 

Hoe kan ik betalen?

Bij het doorlopen van het bestelproces kom je aan het einde bij de betaalmogelijkheden. Wij bieden o.a.  PayPal, diverse Credit cards, Ideal, Sofort, Bancontact en MisterCash.

Is het betalen veilig?

Betaling gaat via een beveiligde omgeving en dit herken je aan het slotje in de adresbalk. 

Is alles op voorraad?

Bij alle items staat de voorraad vermeld. Mocht je voorkeur op zijn dan staat er een levertijd bij. Meestal is dat rel. kort in vergelijking met andere meubel leveranciers, denk aan 28-35 dagen.  Zo lang duurt het voordat een container vanuit Canada daar geladen is, de boot op gaat, over zee deze kant op komt, in Rotterdam gelost wordt en bij ons binnen komt.

Wat moet ik doen als ik toch niet tevreden ben?

Dat hopen wij natuurlijk niet, maar kan altijd gebeuren. Neem dan even contact op, regelen wij dat je aankoop opgehaald wordt.  Vervolgens kijken wij evenna of de meubels in de originele verpakking zitten, onbeschadigd / ongebruikt zijn en het montage materiaal er bij zit. Als dat allemaal in orde is betalen wij uiteraard je aankoop bedrag (minus €25,- bijdrage aan de kosten voor het retour transport) aan je terug. 

© 2015 - 2024 canadianchairs, origineel Canadese en Amerikaanse tuinmeubelen van gerecycled kunststof | sitemap | rss