Onderhoudsvrij en beter voor de omgeving

Al ons meubilair is gemaakt van  zgn. all weather marine grade recycled HDPE Polymeer, het materiaal waarvan bijv.  shampoo flessen en melkcontainers van gemaakt zijn.  Deze worden gezuiverd en vermalen tot korrels. Vervolgens wordt er pigment ( voor de kleur)  aan toegevoegd alsook een UV beschermer.   Dit mengsel wordt verhit en goed gemengd, waarna er planken van gemaakt worden die dan door-en-door gekleurd zijn. 

Het materiaal is niet poreus,  goed bestand tegen vocht, barst niet, wordt niet bros , droogt niet uit en is ongevoelig voor weersinvloeden i.t.t. bijv. meubels gemaakt van hout of houtcomposiet.  

Met de aanschaf van meubels van Canadian Chairs maakt u een veilige en verstandige keuze.  In tegenstelling tot andere plastic en polymeer producten is HDPE zeer omgevingsvriendelijk, het geeft nl. geen schadelijke gassen af.  Al onze meubels zijn ontworpen om goed bestand te zijn tegen alle weersinvloeden, strenge vorst, regen, wind, zon, etc.  waardoor ze jaren probleemloos gebruiksgemak geven.  Ook zijn de meubels uitstekend geschikt voor plaatsing naast een zwembad omdat het materiaal ongevoelig is voor chloor en zout.

Het meubilair is in principe onderhoudsvrij, schoonmaken kan met bijv, water, groene zeep en een zachte borstel of spons. Wij raden af om een hoge druk reiniger te gebruiken omdat dan de vezel open kan trekken, waardoor "vachtvorming" ontstaat. Hierdoor zal vuil zich makkelijker hechten.

En mocht u op een zeker moment besluiten om ze te vervangen dan is het een geruststellende gedachte dat het materiaal gewoon weer gerecycled kan worden tot grondstof voor andere producten.

Op deze e afbeelding wordt duidelijk hoe het recycling proces werkt:

In onderstaande film wordt op eenvoudige wijze uitgelegd hoe een deel van het proces van scheiding werkt:

 

© 2015 - 2019 canadianchairs, origineel Canadese en Amerikaanse tuinmeubelen van gerecycled kunststof | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel